R.P.Dojesweg 11 Uithuizen, 9981GG
0638449229
trimsalon_trimtastic@hotmail.com

Salon Trimtastic

De trimsalon voor uw huisdier

De behandelingen

Er zijn veel verschillende trimtechnieken. De trimtechniek die het beste past bij uw hond is afhankelijk van wat voor vacht hij heeft. Samen kijken wij naar wat uw wensen zijn en welke behandeling het beste bij uw huisdier past. 

Een trimbeurt is inclusief;
– Wassen en drogen 
– Nagels knippen
– Oor verzorging 
– Evt. anaal klieren legen

Het plukken 

Het plukken gebeurt 2 tot 4 keer per jaar. Hierbij wordt het dode haar met de hand verwijderd. Het plukken gebeurt bij honden met ruw haar. Dit zijn o.a. ruwharige Teckels en een groot gedeelte van de Terriër-groep e.d.

Let op: Ik pluk alleen honden die plukrijp zijn. Het haar zit dan goed los en op deze manier voelt de hond er weinig van. U kunt altijd even langskomen zodat ik kan kijken of de vacht al plukrijp is.

Het effileren

Het effileren gebeurt bij honden die met de schaar worden ingekort en honden die worden uitgedund. Door een uitdun (effileer) schaar komt het er netjes en op een natuurlijke manier eruit te zien. tezers. 

Het knippen

Doormiddel van een schaar word de gehele vacht ingekort en in model geknipt. Rassen met een kroesvacht worden geknipt. Dit zijn onder andere de Poedel en Bichon frisé

Scheren

De vachten die hier geschikt voor zijn kunnen worden geschoren, zoals bijvoorbeeld een boomer, shih-tzu of een maltzer. Scheren kan op verschillende lengtes, van kort tot nog een leuke lengte. De lengte is afhankelijk van de mogelijkheden en wat de wensen van de eigenaar zijn. 

Ontwollen

Ontwollen gebeurt door middel van de was en blaas methode. Bij de was en blaas methode gaat de hond eerst in bad en trekt de shampoo goed in. Hierdoor komt het onderwol mooi los en nadien wordt de hond droog  geblazen met een waterblazer. Deze behandeling wordt ook gecombineerd met het effileren. De trimtechniek word o.a. toegepast bij Herders, Poolhonden, Berner Sennen, Labrador e.d.

Wassen

Ook voor alleen een wasbeurt kan uw hond terecht bij de trimsalon. Deze behandeling is uit te breiden met bijvoorbeeld nagels knippen of oogjes vrij knippen. 

Puppy trim

Het is belangrijk dat bij het aanschaffen van een puppy hij ook went aan het borstelen en op de trimtafel staan. Dit voorkomt later veel stress. De puppy trim is puur om de hond te laten wennen. Bij deze trimbeurt zal hij even op de tafel staan, gekamd worden, bij langharige rassen de oogjes vrij geknipt en zal de blazer even zachtjes aan staan. Zo leert hij de trimsalon en mij alvast kennen waardoor het op een latere leeftijd minder eng zal zijn. U kunt thuis ook oefenen door bijvoorbeeld de föhn zachtjes aan te zetten zodat de pup went aan dit geluid. Ook kunt u alvast beginnen met borstelen. De puppy trim is geschikt voor alle rassen. Ook voor kortharige rassen kan dit erg nuttig zijn.

 

Trimsalon Trimtastic